Uitwerking huurovereenkomst

Hoofdpunten van de huurovereenkomst van het Tuinhuis
Deze informatie van BedandBikeAmsterdam vormt één geheel met de wat formeler geformuleerde algmene voorwaarden en de huurovereenkomst.  De huurovereenkomst is gebaseerd op de model huurovereenkomst voor een vakantiehuis zoals opgsteld door de ANWB. Elders op de site is deze huurovereenkomst te lezen.
Verblijfsduur
Het minimum aantal overnachtingen is in beginsel twee. Voor een verblijf van één nacht geldt een toeslag (€30, €20, €10 voor 1 cq 2 cq 3 personen).
Aankomsttijd
Op de dag van aankomst is het Tuinhuis beschikbaar vanaf 12:00 of eventueel eerder in overleg.
Vertrektijd
Op de dag van vertrek is het Tuinhuis tot 10:00 beschikbaar of enkele uren later in overleg.
Fietsen
U kunt gratis onze (3) fietsen gebruiken.  De fietsen  zijn voorzien van twee sloten waaronder een kettingslot.  Beide sloten dienen altijd gebruikt te worden, ook bij kortdurend parkeren. Kinderzitjes zijn aanwezig, maar wel graag even overleg vooraf.
Schade aan de fietsen wordt gerepareerd op kosten van de huurder. Bij verlies is maximaal de borgsom verschuldigd.
Ontbijt: Een ontbijt wordt niet geleverd. Het Tuinhuis heeft een complete keuken. Bovendien is er 300 m verderop een overdekte markt
(Landmarkt) met heerlijke verse producten en een warme bakker compleet met cafe/restaurant. U kunt dan zelf uw favoriete keuzes maken.
Reserveren
Bij reserveren dient u uw naam, adres, aantal personen, aankomst en vertrekdatum op te geven. Van de contactpersoon is ook het e-mail adres paspoort of ID kaart nummer en telefoonnummer nodig.  Deze gegevens zijn nodig voor de factuur en het nachtregister dat de gemeente vereist.
Na betaling is de reservering definitief.
Bij reservering ontvangt u informatie over de all in huur (=kale huur en toeristenbelasting).
Reservering=50% Huursom

Bij reservering dient 50% van de huursom te worden betaald. Uiterlijk twee maanden voor de aanvang van de huurperiode dient de gehele huursom inclusief de borg van €250 te zijn betaald.
Na betaling van de helft van de kale huursom (dat is zonder de 5,5% toeristenbelasting) is uw reservering definitief. 
Zonder deze aanbetaling blijft het Tuinhuis ook beschikbaar voor anderen. Betaling kan via bankoverschrijving waarbij de bankkosten voor rekening zijn van de huurder.
Betaling per cheque is niet mogelijk.
Boeking kan ook via Airbnb. Deze organisatie hanteert eigen boekingsvoorwaarden.
Betaling van de overige huur&borg
Twee (2) maanden voor aankomst dient de rest van de totale huursom geheel te zijn voldaan. Ook dient u dan een borg van €250 over te maken.

Annuleringskosten
Aan annuleren zijn kosten verbonden:
15% van de huurprijs bij annulering langer dan 3 maanden voor de aanvang van de huurperiode.
50% van de huurprijs bij annulering langer dan 2 maanden maar niet langer dan 3 maanden voor de aanvang van de huurperiode.
70% van de huurprijs bij annulering langer dan 1 maand maar niet langer dan 2 maanden voor de aanvang van de huurperiode.
90% van de huurprijs bij annulering vanaf 1 dag maar niet langer dan 1 maand voor de aanvang van de huurperiode.
100% van de huurprijs bij annulering op de aanvangsdag van de huurperiode.

Borgsom
De borg die u heeft betaald ontvangt u terug bij vertrek of annulering, na aftrek van kosten zoals toeristenbelasting (5,5%), bankkosten en schade aan inventaris en huis.
Toeristenbelasting
Over de kale huurprijs heft de gemeente 5,5% toeristenbelasting (tarief 2013). Deze wordt apart in rekening gebracht en verrekend bij vertrek met de borgsom.
Omzetbelasting
De kale huurprijs is inclusief 6% BTW maar exclusief toeristenbelasting.
Bankkosten: Bankkosten zijn voor rekening van de huurder
Roken: Roken in het Tuinhuis is niet toegestaan.
Huisdieren: Huisdieren zijn niet toegestaan.
Brandhout voor de vuurkorf: in overleg is een redelijke hoeveelheid brandhout beschikbaar zonder meerkosten.
Informatie bij aankomst
Bij aankomst ontvangt u mondeling/schriftelijk informatie over het gebruik van het Tuinhuis, apparatuur, wifi, fietsen enzovoorts.
Schade aan het Tuinhuis en inventaris
Wij adviseren u een goede reis- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Schade wordt voorzover mogelijk verrekend met de borgsom.
Toegang tijdens de verhuur
De verhuurder heeft tijdens de verhuur toegang tot het verhuurde indien dit nodig is. Uiteraard wordt daarbij de privacy van de huurder altijd in acht genomen.
Aansprakelijkheid
BedandBikeAmsterdam is niet aansprakelijk voor persoonlijke en/of materiële schade tijdens het verblijf in het Tuinhuis en/of het gebruik van de fietsen. Het gebruik is  geheel op eigen risico. Een annuleringsverzekering en WA verzekering  wordt aangeraden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---
laatst bijgewerkt: 2013-04-04