Handboek over veiligheid

Veiligheid
Buitendeur en binnendeur: de buitendeur dient 's nachts afgesloten te worden, en overdag als er niemand in huis is. De handgreep van de buitendeur moet eerst met enige kracht omhoog worden bewogen om het slot te kunnen sluiten. Dat is normaal bij een driepuntsslot.

Trap: In het begin kan de trap voor sommigen even wennen zijn. De trap is bij normaal gebruik absoluut veilig, met antislipstroken, een goede leuning en handvaten. Dit moet kinderen wel even getoond worden. Veel mensen gaan liever achteruit de trap af.
Brand:
Brandmelders: In het Tuinhuis zijn drie rookmelders. Ook bij sigarettenrook en een heftig stomende pan kunnen ze gaan gillen. Bij de gebruiksaanwijzingen staat meer info. Als ze af en toe een piepje geven betekent dat de batterij moet worden vervangen. Kunt u dit doorgeven? De brandmelders werken dan nog normaal gedurende lange tijd.
Brandblusser en Branddeken: Deze staan duidelijk zichtbaar in de gang.
Noodverlichting: In de venterbank staat een LED lamp voor "als de stoppen doorslaan".
Openvuur: Roken is binnenshuis niet toegestaan.
Kaarsen: Alleen waxinelichtjes in lampglaasjes toegestaan. Let u er wel op dat ze niet bij de rolgordijnen staan op de vebsterbank!
Barbeque/Vuurkorf: Uiteraard mag het vuur niet te hoog worden en met het voldoende vrij staan van huis, schuurtje en brandstof. Meldt u wel even tevoren dat u vuur gaat maken, dan kunnen we voor hout zorgen.
We verzoeken u dringend een emmer water bij de hand houden voor het geval dat.
EHBO doosje: In de badkamer is een EHBO doosje aanwezig
 

---
laatst bijgewerkt: 2013-04-15