Handboek over zaken rnd het huis

Rond het huis
Terras bij huisje
Het terras bij het tuinhuis met de grote tafel is echt uw privéplek. Er is een buitenlamp en ook een buitenstopcontact. Hier kunt u ook een barbeque branden of een vuurkorf. We wijzen u graag de houtvoorraad en dergelijke. Een emmer water bij de hand hebben kan natuurlijk nooit kwaad! In het halletje staat zoals u al weet de brandblusser en de branddeken.
We hebben ook een parasol en een hangmat voor tussen de bomen.....
Terras op de steiger
De steiger achter in de tuin is een heerlijk plekje, vaak met wat middagzon. Er is een tafel met een bankje en wat stoelen. Op een zomeravond ....enz vult u maar in.
De tuin voor het tuinhuis zo bij de vijver (bankje en het kleine stenen tafeltje) is meer voor ons....
Fietsen
We houden de fietsen in een zo goed mogelijke conditie, maar laat u ons graag weten als er toch iets mankeert. We kijken er samen naar bij aankomst, ook om de zadels af te stellen.
De gebruiksvoorwaarden van de fietsen staan elders bij Voorwaarden.

Amsterdam is een fietsendievenparadijs. Het enige en echt noodzakelijke wat je tegen diefstal kan doen is je fiets altijd ergens vastzetten met een ketting. Bij verlies wordt schade met de borg verrekend (€175 per fiets).

Pas Op! Amsterdammers zijn een apart volkje dat er vaak eigen regels op nahoudt. Let dus goed op! Fietsers, trams èn voetgangers èn auto's maakt soms een riskante mix.

Sloten: Elke fiets heeft 2 sloten. Het wielslot kan alleen gesloten worden als de sleutel een beetje gedraaid wordt. Zo is het slot gemaakt, om te voorkomen dat het per ongeluk dicht gaat.
Het kettingslot sluit met een staafje dat met de hand moet worden geopend en gesloten.

Zadel: Probeer of het op de juiste hoogte staat. Verstellen is zo gedaan.
Fietspomp: staat bij het fietsenhok
Remmen: probeer de remmen even uit. Elke fiets is verschillend tenslotte.
Verlichting: In de zomer zelden nodig. De lampen werken op dynamo of op batterijen.
Kinderstoeltjes: Er zijn twee fietsstoeltjes in het fietsenhok. Zonodig helpen we graag met het monteren. Het achterzitje kan alleen op de herenfiets.
 

---
laatst bijgewerkt: 2013-04-15